Як відомо, дріжджі – це найпростіші одноклітинні гриби, які використовують для ферментації продуктів, випічки та пивоваріння. У холодильнику вони зберігаються не довше 2 тижнів, а за кімнатної температури і ще менше – близько доби. Щоб продовжити термін використання їх можна, можливо заморозити, при цьому зберігши властивості.
Заморожування дріжджів значно збільшує термін придатності як сухих, так і свіжих дріжджів. У деяких випадках заморожені дріжджі можуть зберігатися роками, як загинуть. Замість того, щоб нашкодити дріжджам, заморожування присипляє їх доти, доки вони знову не зігріються.
Зберігають як при кімнатній температурі, так і в холодильнику або в морозильній камері. Сирі дріжджі швидко гинуть, їм потрібна висока вологість. У кухонній шафі вони пролежать не більше 2 діб, але за таких умовах зберігання дріжджі можуть загинути. Після дії повітря дріжджі слід зберігати в холодильнику.