На думку вчених, саме жирні кислоти сімейства Омега-3, що містяться в рибі, сприяють запобіганню серцево-судинним захворюванням, зменшують ризик утворення тромбів у судинах, а також сприяють покращенню кровотоку в капілярах. Це один із небагатьох видів риби, що із задоволенням їдять діти.
Яка риба найкорисніша для здоров'я?
Це лосось, горбуша, кета, форель, тунець, сазан, короп. Є «худі» сорти риб, які містять не більше 4% жиру: тріска, камбала, хек, щука, судак, окунь, мінтай. Ця риба ідеально підходить для тих, хто бореться із зайвою вагою, вона корисна для людей похилого віку, дітей та вагітних.
Яка найдешевша та найкорисніша риба?
За словами експертів, дешевші сорти лососевих риб, такі як чавича, кета, горбуша, нерка та кижуч у цьому сенсі краще, тому що зазвичай виловлюються в природному середовищі. Крім лососевих, чудовим джерелом жирних кислот Омега-3 може бути і дешевша риба, нагадують медики.